Skolas datortīkla funkciju papildināšana - Stucka, Arnis (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba mērķis ir papildināt skolas datortīkla funkcijas, un pilnvērtīgāk izmantot skolas serveri, kurš līdz šim netika lietots. Sākumā tiks izveidoti lietotāju konti ar dažādām piekļuves tiesībām. Līdz ar to tiks izveidotas koplietojams mapes attiecīgām lietotāju grupām. Tālāk domēnam tiks piesaistīti visi datori kuri atbalsta šo funkciju. Ar domu par nākotni tiks izvietotas arī Linux darbstacijas kuras arī tiks piesaistītas domēnam. Tiks uzstādīti tīklā pieejami printeri lai skolotāji spētu ērti izdrukāt sev nepieciešamos materiālus no sev izdevīgākā printera. Tiks sakopti datorklašu datori un tiks atjaunots to programmnodrošinājums. Skolai svarīgākajiem datiem tiks veikta rezerves kopiju izveide. Bezvadu piekļuves punkti tiks izvietoti iespējami plašā diapazonā lai pārklātu pēc iespējas lielāku skolas ēkas daļu. Iespēju robežās visas tīkla iekārtas tiks aizstātas ar jaunākām.

The objectives of work “Replenishment of school computer network functions” are to replenish the schools computer network functions, and fully use the schools server, which have not been used fully. The first step is to create user accounts with different access rights. Thus, there will be shared folder created for each user groups. The next step is to join all available computers to domain controller. Thinking about future there will be Linux Workstation deployed and also joined domain. There will be network printer installed which will be available to teacher for printing. The classrooms computers will be cleaned up and the software will be updated. Schools important files will be backuped regulary. Wireless access points will be deployed to cover the greatest part of the school building. As far as possible all network equipment will be replaced by newer.
Replenishment of school computer network functions
Keywords: Datorzinātne