Komandējumi valsts pārvaldē. Tiesiskais regulējums Latvijā. - Zubovska, Liene (Latvijas Universitāte, 2022)
Komandējumi ir neatņemama un ļoti būtiska valsts pārvalžu funkcionēšanas sastāvdaļa. Pēdējie grozījumi komandējumu noteikumos bija pavisam nesen, kas liecina par temata aktualitāti. Maģistra darba “Komandējumi valsts pārvaldē. Tiesiskais regulējums Latvijā” mērķis un galvenie uzdevumi ir pētīt normatīvos aktus, kas regulē komandējumus valsts pārvaldē Latvijā, atrast nepilnības tajos, salīdzināt regulējumu ar citu valstu piemēriem, rast skaidrojumus, kā arī izvirzīt priekšlikumus nepilnību precizēšanai. Viena no galvenajām problēmām ar komandējumiem saistītajā regulējumā ir tāda, ka tajos aprakstītās normas ir pārāk plaši interpretējamas. Pētījuma rezultāti pierāda, ka pārāk plaša interpretācija rada daudz neskaidrību un nevienlīdzīgu nostāju. Darba gaitā izteikti vairāki priekšlikumi problēmjautājumu kontekstā.

Business trips are very important part of the functioning of public administrations. The latest changes to the law on business trips have been very recent, which shows the topicality of the subject. Master's thesis “Business trips in public administration. Legal Regulation in Latvia” aims and main tasks are to study the legal acts that regulate business trips in the public administration in Latvia, to find gaps in them, to compare the regulation with examples from other countries, to find explanations, as well as to convey proposals for clarifying deficiencies. One of the main problems with the rules on business trips is that the rules are too wide. The results of the study show that too wide interpretation creates a lot of confusion and unequal positions. Also several proposals have been made in the context of problematic issues.
Business trips in public administration. Legal order in Latvia.
Keywords: Tiesību zinātne; komandējumi; valsts pārvalde; darbinieku nosūtīšana; izdevumu kompensācija; darba līgums