Pensiju adekvātums un taisnīgums kā pensiju sistēmas institucionālā dizaina funkcijas: Baltijas valstu gadījums - Rajevska, Olga (Latvijas Universitāte, 2016)
Olgas Rajevskas promocijas darbs “Pensiju adekvātums un taisnīgums kā pensiju sistēmas institucionālā dizaina funkcijas: Baltijas valstu gadījums” fokusējas uz pensiju adekvātuma un taisnīguma noteicošo faktoru identificēšanu un izvērtēšanu. Pētījuma mērķ is ir salīdzināt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vecuma pensiju sistēmu institucionālo dizainu, identificēt, kā dizaina noteikti elementi ietekmē p ensiju adekvātumu un taisnīgumu . Darba pirmajā nodaļ ā analizētas diskusijas par pensiju sistēmas taksonomiju, tās funkcionālajiem un organizatoriskajiem elementiem, izvērtējuma kritērijiem, sniegta īsa pensiju ekonomikas analīze . Otrajā nodaļā analizēta pensiju lik umdošanas retrospektīva attīstī ba B a ltijas valstīs , kura i seko plašs spēkā esošo likumu un noteikumu izvērtējums . Trešajā nodaļā sniegta institucionālā diza ina salīdzinošā analīze un pašreizējo Baltijas valstu pensiju sistēmu funkcionēšana atbilstoši to adekvātuma un taisnīguma kritērijiem.

Olga Rajevska ’s doctoral dissertation “Adequacy and Equity of Pensions as a Function of Pension System Institutional Design: a Case of the Baltic States” focuses on identifying and assessing key factors of pension adequacy and equity. The aim of th e study i s to compare the institutional design of old - age pension systems in Estonia, Latvia and Lithuania; to identify how certain design elements impact adequacy and equity of pensions . The first chapter sets out the discussion on pension systems taxonomy , functional and organizational elements, criteria for evaluation and provides a brief analysis of the economics of pensions . The second chapter reviews retrospective development of pension legislation in the Baltic States followed by the analysis of current laws and regulations . The third chapter provides comparative analysis of the design and up - to - date performance of the pension systems in the Bal tic States , in respect of their compliance with adequacy and equity criteria .
ADEQUACY AND EQUITY OF PENSIONS AS A FUNCTION OF PENSION SYSTEM INSTITUTIONAL DESIGN: A CASE OF THE BALTIC STATES
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne; Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība