Balsstiesību ekonomiskie kritēriji demokrātijas apstākļos un šīs rīcībpolitikas pārcelšanas iespējas Latvijā - Sazankovs, Arturs (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma - Balsstiesību ekonomiskie kritēriji demokrātijas apstākļos un šīs rīcībpolitikas pārcelšanas iespējas Latvijā. Pētījuma mērķis ir salīdzinot un novērtējot vēsturiskos un mūsdienu atzinumus par balsstiesību ierobežojumiem pēc ekonomiskajiem kritērijiem, izstrādāt šīs rīcībpolitikas pārcelšanas Latvijā iespējamos modeļus. Balsstiesību ierobežojumu pēc ekonomiskajiem kritērijiem izpētē tiek izmantota kvalitatīva un kvantitatīva analīze, modelēšanas metode. Pētījums var sniegt kā teorētisku tā arī empīrisku ieguldījumu, teorētiski rodot balsstiesību ierobežojumu pēc ekonomiskajiem kritērijiem rīcībpolitikas pārcelšanas modeļus, praktiski sniedzot prognozi par Latvijas iespējamo balsstiesību ierobežojumu pēc ekonomiskajiem kritērijiem rīcībpolitikas pārcelšanu.

Master's paper thesis - Economic voting criteria in a democracy and possibility of this policy transfer to Latvia. Rather to discussing practical feasibility of transferring the policy of economic voting criteria, the author will attempt to determine possible models for the transfer. The research aims to explore the historical and modern opinions and approaches to the voting rights limitations by economic criteria in a democracy. By comparing and evaluating historical and contemporary practices in relation to voting rights restrictions, the possible models of this policy that could be transferred to Latvia will be developed. The study can provide a theoretical as well as empirical contribution. Establish a theoretical policy transfer model. Provide a forecast of possible policy model of voting rights economic criteria in Latvia.
Economic voting criteria in a democracy and possibility of this policy transfer to Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); balsstiesības; vēlēšanu cenzs; balsstiesību ierobežojumi pēc ekonomiskajiem kritērijiem; rīcībpolitikas pārcelšana; racionālā izvēle