Personāla meklēšanas un atlases procesa pilnveide Rīgas X vidusskolā - Ceicāne, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Personāla meklēšanas un atlases procesa pilnveide Rīgas X vidusskolā”. Personāla atlases procesa pilnveidošana ir process, kura laikā gan jaunajam darbiniekam, gan izglītības iestādes vadībai ir jāspēj saprast vai darba vieta ir piemērota konkrētajam kandidātam, jāsaprot arī tas vai jaunais darbinieks atbilst izglītības iestādes vīzijai, mērķim un uzdevumiem. Bakalaura darba mērķis ir pētīt pētīt personāla meklēšanas un atlases procesu izglītības iestādēs, sniegt priekšlikumus personāla atlases procesa pilnveidošanai Rīgas X vidusskolā. Lai sasniegtu Bakalaura darba mērķi tika izvirzīti vairāki uzdevumi: analizēt personāla atlases procesa teorētiskās atziņas, izpētīt Rīgas X vidusskolas misiju, vīziju un tās mērķus, analizēt Rīgas X vidusskolas personāla atlases procesu, izveidot priekšlikumus. Darba struktūra sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Bakalaura darba izstrādāšanai pielietoti dažādi paņēmieni, analīzes veidi un pētījuma metodes: 1. Teorētiskā pētījuma metode 2. Empīriskās pētījuma metodes -anketēšana un intervēšana. Bakalaura darbs apjoms ir 54 lappuses, neieskaitot pielikumus. Darbā ievietoti 17 attēli, 1 tabula un 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: izglītības iestāde, atlases process, darba intervija, personāla atlase un motivācija.

The topic of the bachelor's thesis is "Improvement of the personnel search and selection process in Riga X Secondary School". Improving the recruitment process is a process during which both the new employee and the management of the educational institution must be able to understand whether the job is suitable for the particular candidate, and whether the new employee meets the vision, goal and tasks of the educational institution. The aim of the bachelor's thesis is to study the process of personnel search and selection in educational institutions, to provide proposals for the improvement of the personnel selection process in Riga X Secondary School. In order to achieve the goal of the Bachelor's thesis, several tasks were set: to analyze the theoretical findings of the personnel selection process, to study the mission, vision and goals of Riga Secondary School No. X, to analyze the personnel selection process of Riga Secondary School No. X, to create proposals. The structure of the work consists of theoretical and practical parts. Different techniques, types of analysis and research methods have been used to develop the bachelor's thesis: 1. theoretical research method 2. empirical research methods - questionnaire and interviewing. The volume of the bachelor's thesis is 54 pages. The work contains 17 figures, 1 table and 2 appendixes. Keywords: educational institution, selection process, job interview, staff selection and motivation.
Improvement of the personnel search and selection process in Riga X Secondary School
Keywords: Pedagoģija; izglītības iestāde; atlases process; darba intervija; personāla atlase; motivācija