Latvijas Universitātes bibliotēkas zinātniskā darbība no 2015. līdz 2020. gadam - Indulēviča-Freijere, Zinta (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba pētījuma mērķis ir noskaidrot Latvijas Universitātes Bibliotēkas zinātniskās darbības devumu laika periodā no 2015. līdz 2020. gadam. Pētījumā tiek izmantota pamatotās teorijas pieeja, ar kuras palīdzību izstrādāts teorētiskais modelis par Latvijas Universitātes Bibliotēkas zinātnisko darbību. Datu ieguvei organizētas intervijas ar ekspertiem – LUB direktori un izvirzīto pētnieku. Vēl izmantota kontentanalīze, apskatot pētāmajā laika periodā darbinieku publikācijas, apmeklētos un organizētos seminārus un konferences, kā arī dalību projektos, noskaidroti zinātniskās darbības veidi, virzieni un tematika.

The aim of the research is to find out the contribution of the scientific work of University of Latvia Library from 2015 to 2020. The research uses grounded theory approach, which helps to create a theoretical model for research topic. To obtain data, interviews were organized with experts – director of the library and researcher, as well as content analysis was used, looking at publications created by employees during the research period, attended and organized seminars and conferences, as well as participation in projects. The directions and types of scientific work and the most common topics have been clarified.
Scientific work of the University of Latvia Library from 2015 to 2020
Keywords: Bibliotēkzinātne; Latvijas Universitātes Bibliotēka; bibliotēku zinātniskā darbība; pētniecība; pamatotās teorijas pieeja