Portāla "lielvarde.lv" izveide - Gailītis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2007)
Lielvārdes novada domes pašvaldības portāls tika izstrādāts, par pamatu ņemot atklātā pirmkoda satura pārvaldības sistēmu Dragonfly. Šāds lēmums tika pieņemts, jo Dragonfly sistēmā ir realizētas nozīmīgākās satura pārvaldības sistēmas funkcijas, lietotāju reģistrācija, šablonu mehānisms un programmatūras saskarne ērtai sistēmas papildināšanai ar moduļiem jaunas funkcionalitātes pievienošanai. Darba gaitā tika veikta šīs sistēmas dziļa izpēte, nepieciešamo izmaiņu veikšana pirmkodā (izveidoju jaunu, elastīgu daudzlīmeņu navigācijas sistēmu, kuras sastāvā integrēju Dragonfly navigācijas sistēmas datu struktūru), kā arī jaunas funkcionalitātes pievienošana. Pilnībā no jauna izveidoju paziņojumu par publiskajiem iepirkumiem pārvaldības un publicēšanas moduli, kā arī sistēmu iedzīvotāju uzdoto jautājumu uzkrāšanai, atbildēšanai un publicēšanai. Saistībā ar pēdējo tika izveidota pašvaldības amatpersonu datu bāze, kas ļaus nākotnē informāciju par darbiniekiem mainīt vienuviet, izvairoties no nekonsekvences portāla saturā. Lai arī darbs pie portāla vēl turpinās, šobrīd tas jau ir uzstādīts uz pasūtītāja servera un ir pieejams pasūtītājiem un apmeklētājiem testēšanas režīmā.

The portal of municipality of Lielvarde was designed on basis of Dragonfly open source content management system. The system provides main content management functionality, powerful system for user management, lightweight templating engine and ability to add new functionality. Portal development included in-depth resarch of the Dragonfly system, neccessary modifications made in source code of the core system (icluding navigation system, which was copletely rewritten, and original Dragonfly navigation system was integrated as a part of it) and adding new functionality. Two new subsystems has been developed – a system for collecting and publishing of information about public purchases made by municipality, and system for collecting, managing and publishing questions addressed to municipality officials. Also, a database for collecting data about officials was designed for use with questions management system. Currently, portal is made available for customer an visitors, and is operating in test mode.
Development of portal "lielvarde.lv"
Keywords: Datorzinātne