Kuršu ķoniņu brīvciemu ainava pagātnē un šodien - Meijere, Eva (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Kuršu ķoniņu brīvciemu ainava pagātnē un šodien” veikts pētījums par teritoriju, kuru agrāk apdzīvoja brīvzemnieki, dēvēti par kuršu ķoniņiem. Kopumā bijuši septiņi ciemi Kurzemē, kur saimniekoja ķoniņi, taču darbā detalizētāk analizēta lielākā ciema – Ķoniņciema – ainava. Pētījums sastāv no sešām nodaļām. Pirmajā nodaļā aplūkotas vēsturiskās ainavas teorētiskās nostādnes, otrajā – izpētes teritorija un izmantotās metodes, trešajā – kuršu ķoniņu brīvciemu vēsturiskās veidošanās un attīstības gaita, ceturtajā – ainavu pārmaiņas brīvciemu sadalīšanas rezultātā, piektajā analizētas Ķoniņciema ainavas dažādos laika periodos un sestajā nodaļā piedāvāts skats uz brīvciemu ainavu kuršu ķoniņu pēcteču skatījumā. Atslēgas vārdi: vēsturiskā ainava, ainavas izmaiņas, Ķoniņciems, agrārā reforma, dzīvesstāsti.

Bachelor work “Historical Landscape of Curonian King Villages” is the study of the area where previously lived freeholders, known as the Curonian Kings. Overall there were seven villages of Kurzeme, where lived Curonian Kings. This work detailed analyses the largest village’s - Ķoniņciems - landscape. The study consists of six chapters. The first chapter dealt with the historical landscape’s theoretical approaches, the second - an area of research and the methodology, in the third - historical formation and development pace of Curonian Kings villages, in the fourth – changes of the landscape of villages affected by division, in the fifth analyzed landscape of Ķoniņciems in different time periods and the sixth chapter offers the landscape of Curonian Kings villages from the view of Curonian Kings posterity. Keywords: historic landscape, the landscape changes, Ķoniņciems, agrarian reform, life stories.
Historical Landscape of Curonian King Villages
Keywords: Ģeogrāfija