Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu plūsmas novērtējums un priekšlikumi apsaimniekošanas sistēmas uzlabošanai - Kahovskis, Krišjānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Attīstoties iedzīvotāju dzīves līmenim, pieaug arī to ienākumi, kā rezultātā palielinās pirktspēja. Līdz ar ekonomikas augšupeju, pieaug arī radīto atkritumu apjoms, no kuriem lielu daļu sastāda elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi. Lai netiktu nodarīts kaitējums videi, ir izveidota elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas sistēma, kas balstīta uz Latvijas un Eiropas Savienības izdotiem normatīvajiem aktiem, ar kuru palīdzību tiek regulēta elektrisko un elektronisko iekārtu, kā arī to atkritumu plūsma. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot pašreizējos situāciju attiecībā uz elektrisko un elektronisko iekārtu apsaimniekošanas sistēmas efektivitāti, un novērtēt elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu plūsmu pēdējo piecu gadu laikā, lai varētu konstatēt galvenās problēmas, kas varētu būt saistītas ar šīs sistēmas darbību, kā arī izstrādāt priekšlikumus šo problēmu novēršanai.

With the development of living standards of citizens, increases their incomes, that brings to purchasing power growth. Level of waste amount is increasing with economic development. High proportion of produced waste consists of electrictrical and electronic equipment waste. To avoid harming the environment waste electrical and electronic equipment managament system has been created, which is based on Latvian and European Union legislation. With this legislation the flow of electrical and electronic equipment and waste electrical and electronic equipment is regulated. Aim of the bachelor paper is to find out current situation about efficiency of electrical and electronic equipment management system, and to evaluate waste electrical and electronic equipment flow in the last five years, in order to identify the major problems that may be associated with this system, and to develop proposals to eliminate those problems.
Assessment of the flow of waste electrical and electronic equipment and suggestions for managing system improvement
Keywords: Vides zinātne