Koreja Japānas pakļautībā. Ietekme uz Korejas attīstību. - Bezrukovenko, Inga (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Koreja Japānas pakļautībā. Ietekme uz Korejas attīstību.” Kopš 1945.gada Korejas pussala ir sadalīta divās daļās, tomēr pirms tam tā 35 gadus bija Japānas kolonija. Šis darbs ir veltīts kolonizācijas periodam un pārmaiņām, kādas piemeklēja Korejas pussalas iedzīvotājus. Mūsdienās Dienvidkoreja ir augsti attīstīta valsts, kurā valda demokrātija, savukārt, Ziemeļkoreja ir visnoslēgtākā valsts pasaulē, kuras pastāvēšanas centrā ir čuče ideja . Tomēr iepriekš Koreja bija vienota valsts vairāku gadsimtu garumā līdz brīdim, kad tā tika „atvērta” pasaulei. Darba mērķis ir izpētīt koloniālo periodu Korejā, izprast tā tapšanu un rezultātus, kā arī kolonizācijas ietekmi uz Korejas tālāko attīstību. Darba pirmajā daļā tiks apskatīta Korejas vēsture, lai vieglāk varētu izprast attiecības starp Koreju un tās kaimiņiem, kas ir spēlējuši svarīgu lomu Korejas attīstībā. Otrā un trešā daļa tiks veltīta kolonizācijai.

The title of the bachelor’s paper is „Korea under Japanese rule. Effect on the development of Korea.” Form 1945 Korean Peninsula has been dividend in two parts, but 35 years before that it was a colony of Japan. This work deals with period of colonization and changes,which occurred to people of Korean Peninsula. Nowadays South Korea is highly developed democratic country, but North Korea is the most secluded country in the world. In the centre of their existence is an idea of juche. But there was a time when Korea was united country for centuries till the moment when it was „opened” to the world. The main purpose of this work is to research period of colonization in Korea, to understand how it came to be and its’ results, and influence of colonization on the further development of Korea. The first part of this work deals with history of Korea, and the goal is to understand relationship between Korea and its’ neighbouring countries,which made the biggest impact on history of Korea.
Korea under Japanese Rule. Effect on Korean Development.
Keywords: Āzijas studijas