Naudas apgrozība Latvijas teritorijā 17.-18.gs - Imaks, Haralds (Latvijas Universitāte, 2023)
Naudai ir milzīga ietekme uz sabiedrību un tās darbību. Latvijas teritorijā nauda aktīvi sāk izplatīties 17.-18. gs., pakāpeniski ieviešoties visās dzīves jomās, radot pārmaiņas visos sabiedrības līmeņos. Bakalaura darbs ir veltīts naudas apgrozības izsekošanai Latvijas teritorijā 17.-18. gs. Lai izprastu naudas apgrozību, apskatītas dažādās apgrozībā esošās naudas, to mijiedarbība un iespaids uz Latvijas teritorijas sabiedrību, politiku un saimniecību. Par pamatu bakalaura darbam izmantoti vēsturnieku pētījumi, monogrāfijas un darbi par naudas apgrozību un tās problemātiku, kā arī vēstures avoti, kas papildina izveidoto kopainu.

Money has a huge impact on society and the way it functions. In the territory of Latvia, money begins to actively spread in the 17th and 18th centuries, gradually introducing itself in all areas of life, creating changes in all levels of society. The bachelor's thesis is devoted to the tracking of money circulation in the territory of Latvia in the 17th and 18th centuries. In order to understand the circulation of money, various types of money in circulation, their interaction and impact on the society, politics and economy of the territory of Latvia will be examined. Historians' studies, monographs and works on the circulation of money and its problems will be used as the scientific base of bachelor thesis, as well historical sources that complement the overall created picture.
Circulation of currency in the territory of Latvia in the 17th-18th century
Keywords: Vēsture; Naudas apgrozība; Komutācija; Monetārā sistēma; Kredītiestādes; Naudas vēsture