Hipotēžu pārbaude par sadalījuma veidu ilglaicīgās atmiņas procesiem - Bosņaks, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba tēma ir Hipotēžu pārbaude par sadalījuma veidu ilglaicīgās atmiņas procesiem. Aprakstīti Neimaņa un Kolmogorova-Smirnova testu uzvedība pie ilglaicīgas atmiņas un ir definēta Kolmogorova-Smirnova testa modifikācija ilglaicīgai atmiņai. Veiktas simulācijas klasiskiem Neimaņa un Kolmogorova-Smirnova testiem, kā arī modificētam Kolmogorova-Smirnova testam pie ilglaicīgas atmiņas.

The subject of this work is goodness-of-fit tests for long memory processes. The behaviour of Neyman and Kolmogorov-Smirnov tests under long memory is examined and modification of Kolmogorov-Smirnov test fo long memory is defined. Simulations for Neyman, Kolmogorov-Smirnov and modified Kolmogorov-Smirnov tests are made.
Goodness-of-fit tests for long memory processes
Keywords: Matemātika