Publiskā runa teātra mākslā 7.klasei - Arājs, Henrijs (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarba temats ir publiskā runa 7.klasē. Darba autors ir Henrijs Arājs. Diplomdarba apskatāmā problēma ir skolēnu nespēja veiksmīgi publiski uzstāties, pārliecinot auditoriju. Diplomdarba autors izmanto teorētisko materiālu analīzi, un pedagoģiskā novērojuma metodi, veicot praktisku darbu ar vienas konkrētas 7.klases skolēniem. Rezultāti sevī ietver secinājumus par publiskās runas teorijas un uzdevumu ietekmi darbā ar 7.klases skolēniem, minot galvenos šķēršļus un piedāvājot risinājumus. Diplomdarba zinātniskā vadītāja ir Latvijas Universitātes lektore, Dr.paed., Mg.art Austra Avotiņa. Diplomdarbs uzrakstīts latviešu valodā, to veido 93 537 rakstzīmes. Atslēgas vārdi: publiskā runa, 7.klase, pamatkritēriji, ietekmēt, pašvadīta.

The topic of the diploma is public speech in the 7th grade. The author of the work is Henrijs Arajs. The problem discussed is students inability to successfully perform in public, successfully convincing the audience. The author of diploma uses the analysis of theoretical materials and the method of pedagogical observation, performing practical work with the students of one specific 7th grade. The results include conclusions about the influence of public speaking theory and tasks, working with 7th grade students, mentioning the main obstacles and offering solutions. The scientific leader of the diploma is the lecturer of the University of Latvia, Ph.D., Mg.Art Austra Avotina. The diploma is written in Latvian, it consists of 93 537 characters. Keywords: public speech, 7th grade, basic criteria, influence, self-directed.
Public Speaking in the Subject “Theater Arts” for the 7th Grade
Keywords: Izglītības zinātnes; publiskā runa; 7.klase; pamatkritēriji; ietekmēt; pašvadīta