Zīmola ”Apotheka” komunikācija sociālajos medijos www.draugiem.lv un www.facebook.com - Matuļone, Zane (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Zīmola ”Apotheka” komunikācija sociālajos medijos www.draugiem.lv un www.facebook.com”. Pētījuma mērķis ir izpētīt un izanalizēt informāciju par zīmolu ”Apotheka”, tā identitātes un veidošanās procesiem, par zīmola komunikāciju un mārketinga komunikāciju, un attiecību veidošanu, uzturēšanu ar tā patērētāju, izmantojot sociālo mediju piedāvātās iespējas. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām: teorētiskās daļas, metodoloģiskās daļas un empīriskās daļas. Teorētiskajā daļā skaidrots zīmols, tā identitātes un veidošanās procesa ietekmējošie faktori, zīmola un mārketinga komunikācija, zīmola attiecību veidošana un uzturešana ar patērētājiem, kā arī sociālo mediju loma šo procesu kontekstā. Darba metodoloģiskajā daļā tiek pielietotas tādas pētniecības metodes kā kontentanalīze, aptauja un daļēji strukturētā intervija. Pētījuma rezultāti liecina par to, ka zīmola komunikācija sociālajos medijos www.draugiem.lv un www.facebook.com ir regulāra, sekotāji ir apmierināti ar publikāciju biežumu un saturu, kā arī kopumā zīmolu vērtē pozitīvi. Atslēgas vārdi: Aphoteka, zīmols, zīmola identitāte, zīmola komunikācija, sociālie mediji, mārketings, patērētāji.

Topic of bachelor thesis is „Brand "Apotheka" communication in social media www.draugiem.lv and www.facebook.com”. The main goal of bachelor thesis is to examine and analyse information about the brand “Apotheka”, this identity and development processes, brand communications and marketing communications, and relations with its customers using social media opportunities. Thesis cosists of three parts: theoretical part, methodological part and empirical part. The theoretical part explains the brand, its identity and the formation of the factors influencing brand and marketing communication, brand building and maintaining relationships with customers as well as the role of social media in the context of this process. As research methods of work in the methodological part is content analysis, survey and semi-structured interview. The results of the bachelor thesis is that author suggest that the brand communication through social media www.draugiem.lv and www.facebook.com are regular and followers are happy with the publication frequency and content as well as the overall brand valued positively. Key words: Aphoteka, brand, brand identity, brand communications, social media, marketing, consumers.
Brand "Apotheka" communication in social media www.draugiem.lv and www.facebook.com
Keywords: Komunikācijas zinātne; Aphoteka; Zīmols; Zīmola identitāte; Zīmola komunikācija; Sociālie mediji