Krievu sakāmvārdu un parunu par ēdieniem semantika. - Rodevere, Uļjana (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Krievu sakāmvārdu un parunu par ēdieniem semantika” ir veltīts ar ēdiena tematiku saistīto sakāmvārdu un parunu pētījumam. Autors dod materiālam semantisku interpretāciju, kura dibinās uz subjektīvas domāšanas bāzes. Pētījuma mērķis ir domas izteiksmes plāna definēšana sakāmvārdos un parunās. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā ir izteikti teorētiski pamatjautājumi, kuri ir nepieciešami sakāmvārdu un parunu pētījumam. Otrā daļa sastāv no izteiksmju semantiskas analīzes. Šajā daļā tiek sasniegts galamērķis. Darbs var būt interesants filologiem, valodniekiem, kuri izpēta vārdu semantiku, un visiem tiem, kuri interesējas par doto tematu.

The Bachelor Thesis „Semantics of the Russian Proverbs and Sayings about Food” is devoted to investigating proverbs about food. Author gives material semantic interpretation, which is based on subjective thinking. Aim of research is to carry out through the proverbs meaning of phrases - is it periphrastic or literal. There are 2 parts of assignment. In first part basic theoretical questions that are necessary for researching proverbs. The second part is about semantic analysis of expressions. In this part the goal of work becomes achieved. Assignment may be interesting for philologists, linguists who are researching semantics of words and for others, who are interested in this topic.
Semantics of the Russian Proverbs and Sayings about Food.
Keywords: Valodniecība