Iekšējās un ārējās vides analīze uzņēmumā “KPMG BALTICS” SIA. - Kokarēvičs, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2025)
Konkurence revīzijas uzņēmumu starpā ir novērojama katru dienu. KPMG Baltics konkurē ne tikai ar “lielā četrinieka” uzņēmumiem, bet arī ar mazāk zināmiem revīzijas pakalpojumu sniedzēju uzņēmumiem. Ir būtiski analizēt iekšējo un ārējo vides faktoru ietekmi uzņēmumā, lai izvērtētu attīstības iespējas un veicinātu uzņēmuma konkurētspēju. Nepietiekami izvērtētu iekšējās un ārējās vides faktoru rezultātā, uzņēmums var neapzināties potenciālas attīstības iespējas vai atbilstoši nenovērtēt draudus uzņēmumam, kā sekas var būt konkurētspējas samazināšanās un ietekme uz finanšu rādītājiem. Bakalaura darba “IEKŠĒJĀS UN ĀRĒJĀS VIDES ANALĪZE UZŅĒMUMĀ KPMG BALTICS SIA” mērķis bija novērtēt revīzijas uzņēmuma “KPMG Baltics” SIA iekšējo un ārējo vidi, un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma attīstības iespējām. Darba apjoms ir 63 lappuses. Bakalaura darbs sastāv no 27 attēliem un 8 tabulām. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti 72 informācijas avoti latviešu un angļu valodā. Darbam pievienoti 2 pielikumi.

Competition among audit firms is observed every day. KPMG Baltics competes not only with the “Big Four” companies, but also with lesser-known audit service providers. It is important to analyze the impact of internal and external environmental factors on the company in order to assess development opportunities and promote the company’s competitiveness. As a result of insufficiently assessed internal and external environmental factors, the company may not be aware of potential development opportunities or adequately assess threats to the company, which may result in a decrease in competitiveness and an impact on financial indicators. The aim of the bachelor’s thesis “ANALYSIS OF THE INTERNAL AND EXTERNAL ENVIRONMENT IN THE COMPANY KPMG BALTICS SIA” was to assess the internal and external environment of the audit firm “KPMG Baltics” SIA, and to develop proposals for the company’s development opportunities. The volume of the thesis is 63 pages. The bachelor’s thesis consists of 27 figures and 8 tables. The list of used literature and sources includes 72 sources of information in Latvian and English. 2 appendices are attached to the thesis.
Analysis of internal and external environment in “KPMG BALTICS” SIA.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; iekšējā un ārējā vide; iekšējas vides faktori; ārējās vides faktori; faktoru analīze; revīzija