Vietas transformācijas Ikšķilē - Zvaigzne, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Vietas transformācija Ikšķilē” mērķis ir noskaidrot vietas transformācijas izpausmes Ikšķiles pilsētā un lauku teritorijā. Bakalaura darba tēmas izvēle ir saistīta ar autora profesionālo darbību Ikšķiles novadā - gandrīz desmit gadus autors ir strādājis mērniecības jomā – savā darbā novērtējot Ikšķiles pilsētas un tās lauku teritorijas pārmaiņas laikā un telpā. Bakalaura darbs rakstīts ar mērķi izpētīt vietas transformācijas izpausmes no cilvēka ģeogrāfijas konceptuālā skatījuma, ņemot vērā post-sociālisma kontekstu un attīstību lielo pilsētu reģionu ietekmē un analizēt vietas pārmaiņas lauka pētījumā Ikšķiles pilsētā ar lauku teritoriju. Darba apjoms ir 47 lappuses. Darbā iekļauti 23 attēli, kā arī 1 tabula. Darba uzrakstīšanai izmantoti 28 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: vieta, telpa, Ikšķiles pilsēta ar lauku teritoriju, transformācija, lielo pilsētu reģioni.

Bachelor „Place transformations in Ikskile” purpose is to elucidate expressions of place transformations in Ikskile and rural areas. The choice of the bachelors theme is connected to the author`s professional activities in Ikskile – nearly ten years author has worked in the field surveying sphere – evaluating Ikskile urban and rural areas changing over time and spece during his job. The Bachelor paper is written with aim to explore place transformations expressions from conceptual view of human geography, taking into account the post-socialistic context and the influence of growth and development of major urban areas, as well as by analyzing Ikskile Town and its agjacent rural areas through field research approach. The amount of Work is 47 pages long. Work contains 23 figures and 1 table. 28 sources of information were used for writing this Paper. Key words: place, space, Ikskile town, Ikskile rural areas, place transformation, urban areas.
Place Transformations in Ikskile Municipality
Keywords: Ģeogrāfija