Finanšu analīze un līdzsavroto rādītāju sistēma uzņēmumā "X". - Kudrjašova, Jana (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba tēma ir finanšu analīze un līdzsvaroto rādītāju sistēma uzņēmumā “X”. Darba mērķis ir izstrādāt stratēģisko karti un līdzsvaroto rādītāju sistēmu uzņēmumam “X”, ka arī novērtēt to piemērošanas iespējamību citiem uzņēmumiem no restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu nozares. Maģistra darba uzdevumi ir izpētes veikšana par līdzsvaroto rādītāju sistēmas būtību, uzņēmuma misijas, vīzijas un stratēģijas priekšlikuma formulējums, finansiālās analīzes veikšana, stratēģiskās kartes izstrāde, līdzsvaroto rādītāju sistēmas novērtēšanas rādītāju izstrāde, ka arī secinājumu un priekšlikumu izteikums. Darba apjoms ir 88 lpp. Darba izstrādei tika izmantota vadības teoriju zinātniskā un ekonomiskā literatūra, LR Centrālās statistikas pārvalde, Lursoft datubāze, uzņēmumu gada pārskati, interneta resursi, nepublicētie uzņēmuma materiāli. Darbā ir ietverti 25 tabulas, 8 attēli un 17 formulas.

The Master thesis is financial analysis and balanced scorecard of company “X”. The aim of this thesis is to develop a strategy map and balanced scorecard of the company “X”. Is essentially to estimate possibility for other organizations in the branch to apply the similar strategy map and balanced scorecard. The main tasks of the Master are to research the character of the balanced scorecard, the company`s mission, vision and strategy formulating, financial analysis, strategic map and balanced scorecard development, also the conclusion and recommendations. The amount of work is 88 pages. Thesis is based on economic and management literature, the central statistical Bureau, Lursoft database, annual reports and unpublished materials of the company and different Internet resources. Thesis includes 25 tables, 8 images and 17 formulas.
Financial analysis and balanced scorecard of company "X".
Keywords: Vadībzinātne; līdzsvaroto rādītāju sistēma; finanšu analīze; stratēģiskā karte; peļņa; perspektīvas