Kopīgais un atšķirīgais finanšu pārskata ierobežotā pārbaudē un finanšu pārskata revīzijā - Apine, Dagne (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis: veikt teorētisko un praktisko materiālu izpēti un apkopot finanšu pārskata ierobežotās pārbaudes un finanšu pārskata revīzijas kopīgos un atšķirīgos aspektus, kā arī salīdzināt tos Latvijā un Igaunijā un izstrādāt priekšlikumus, kā uzlabot pakalpojumu kvalitāti Latvijā. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts finanšu pārskata ierobežotās pārbaudes un revīzijas teorētiskais aspekts un atbilstošie reglamentējošie normatīvie akti. Otrajā nodaļā tiek apskatīta un salīdzināta Latvijas un Igaunijas revīzijas nozare. Trešajā nodaļā autore pēta kopīgās un atšķirīgas pazīmes finanšu pārskata ierobežotā pārbaudē un finanšu pārskata revīzijā, apkopo un analizē aptaujas anketas rezultātus, kā arī izstrādā uzlabojumus ierobežotās pārbaudes un revīzijas pilnvērtīgākai norisei. Finanšu pārskatu ierobežotai pārbaudei un revīzijai ir gan kopīgas, gan atšķirīgas īpašības, tās ir nozīmīgi apkopot un salīdzināt, jo abi pakalpojuma veidi tomēr ir būtiski atšķirīgi, bet tiek balstīti uz vienotu pieeju – neatkarīga zvērināta revidenta piesaiste un Gada pārskatā atspoguļotās informācijas atbilstības pārbaude.

The aim of the Diploma paper: to study theoretical and practical materials and summarize common and different aspects of the limited review of the financial statements and an audit and compare them in Latvia and Estonia and to develop proposals for improving the limited review of financial statements and audit services quality in Latvia. Diploma paper consists of 3 chapters. In the first chapter author reviews the limited review oh the financial statements and audit theoretical aspects and the relevant regulations. In the second chapter author reviews and compares the audit field in Latvia and Estonia. In the third chapter author researches the common and different features of the limited review of the financial statements and the audit, summarizes and analyzes the results of the questionnaire and develops improvements for more complete limited review of the financial statements and audit process. The limited review of financial statements and audit have common and different features and it is important to collect and compare them, because both types of services are significantly different, but based on unified approach – the attraction of an independent sworn auditor and conformity check of the information in the Annual Report.
Similarities and diferences between the limited review of the financial statements and an audit of the financial statements
Keywords: Ekonomika; Revīzija; Ierobežotā pārbaude; Zvērināts revidents; Finanšu pārskats; Starptautiskie revīzijas standarti