Feminisms un maskulīnisms - Tarāsova, Dana (Latvijas Universitāte, 2016)
„Feminisms un maskulīnisms” ir pētījums par maskulīnisma, feminisma un to kustību attīstību un konfliktu. Darbā autore analizē iemeslus, kādēļ divas ideoloģijas un to kustības, kas postulē nepieciešamību nodrošināt līdztiesību un vienlīdzīgas iespējas sievietēm un vīriešiem, nav spējušas rast kopīgu valodu un to starpā veidojas regulāri konflikti. Autore analizē, vai iemesls šim konfliktam neslēpjas maskulīnisma un tā sociālo kustību antifeministiskajā nostājā. Darba ietvaros šī konflikta praktiskai analīzei autore pielieto deskriptīvo gadījuma analīzes metodi, pētot „Gamer Gate” konfliktu, kura laikā izcēlās visaptverošs disputs, kas radīja ne vien ietekmi uz kultūru, bet arī sabiedrību un politiku, turklāt tajā izgaismojās divas skaidras pozīcijas – feminisma un maskulīnisma kustību atšķirīgie viedokļi.

„Feminism and masculinism” is a thesis about the development and conflict of masculinism and feminism, and their social movements. In this thesis, the author analyses the reasons why both ideologies and their social movements, that both agree on the neccessity of ensuring equal rights and opportunities for both women and men, are unable to find common grounds and conflicts within the two groups are prevalent. The author analyses, whether or not the conflict is based on antifeministic stance of masculinism and its social movements. To practically analyze this conflict, author uses a method of descriptive case analysis, by investigating the so-called „Gamer Gate” conflict that created a wide dispute, that had implications not only on culture, but on society and politics as well, and that had two distinct viewpoints in it - those of feminist and masculinist social movement.
Feminism and masculinism
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Feminisms; Maskulīnisms; Maskulisms; Sociālās kustības