Datorkrāpšana - Petrova, Ņina (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā tiek pētīts datorkrāpšanas jēdziens Latvijas Krimināllikumā, gan arī citos normatīvos aktos – ASV, Lielbritānijā, Austrālijā, kā arī dažādos informatīvos avotos. Tiek pētītas un apskatītas datorkrāpšanas atšķirīgās īpatnības no krāpšanas, kā arī izteikts viedoklis par datorkrāpšanas panta ieviešanu Krimināllikumā. Darbā tiek analizēts datorkrāpšanas sastāvs pēc objektīvām un subjektīvām pazīmēm, tāpat tiek raksturoti visizplatītākie datorkrāpšanas veidi un to radītais kaitējums, un apskatīta tiesu prakse gan Latvijā, gan arī citās valstīs. Pētīta ir arī kriminālatbildība par datorkrāpšanu Latvijā un citu valstu likumos – ASV, Lielbritānijā, Austrālijā, Vācijā, Šveicē, Austrijā, Nīderlandē, Beļģijā, Dānijā, Igaunijā, Lietuvā, kā arī apskatīta tiesu prakse atbilstoši datorkrāpšanas gadījumiem.

This thesis reviews the concept of computer fraud in Latvian Criminal Law as well as foreign law, such as that of the USA, the United Kingdom and Australia as well as in various acts of legislature. The differences between fraud and computer fraud are examined and comments are presented on the inclusion of a computer fraud paragraph in the Criminal Law. The objective and subjective sides of computer fraud crimes are analyzed, and an overview is given of the mst common types of computer fraud and the harm caused by it. This thesis also overviews related court cases in Latvia and in foreign criminal laws of USA, the UK, Australia, Germany, Switzerland, Austria, the Netherlands, Belgium, Denmark, Estonia, Lithuania.
Computer fraud
Keywords: Juridiskā zinātne