PSRS iekšpolitisko procesu atspoguļojums Latvijas diplomātu ziņojumos un presē 1934.-1938.gadā - Šillers, Guntis (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā tiek apskatīta iekšpolitisko procesu norise Padomju Savienībā no 1934. līdz 1938.gadam. Darba mērķis ir šo sarežģīto notikumu jautājumus risināt caur tā laika paradigmu. Kā pamatmateriāls šo jautājumu risināšanā, lai iegūtu vēlamo rezultātu, tiek izmantots Latvijas diplomātu un Latvijas preses atspoguļojuma raksturojums dotajā darbā. Izmantojot vēstures literatūrā izvērtēto, tiks raksturoti un analizēti nozīmīgākie PSRS iekšienē notiekošie politiskie un saimnieciskie aspekti, kas galvenokārt izpaudās attiecību saspīlējumā starp valsts varu un tās iedzīvotājiem.

This bachelor thesis details the interior politics of the USSR from 1934. to 1938. This paper is aimed to explore the complex events of the time from a historical viewpont. To achieve the set task in this thesis, it is based on the review on the reports of Latvian diplomats and Latvian press. On the account of historical literature this work will analyze the political and economical tension of the USSR’s government and its society.
Domestic policies of the Soviet Union in Latvia diplomatic reports and printed media year 1934-1938
Keywords: Vēsture; PSRS; iekšpolitika; starpkaru; Latvija; diplomāti