Prezentācijas un domēna atbilstība grafiskajā ontoloģiju redaktorā - Gloveckis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā tiek pastāstīts, kā ontoloģiju grafiskajā redaktorā OWLGrEd, kas papildināts ar OWL2 domēnu, tiek realizēts prezentācijas un domēna sinhronizēšanas mehānisms. Redaktors tika papildināts ar OWL2 domēnu, lai to ērti varētu izmantot lielu ontoloģiju vizualizēšanai un sistemātikai objektu attēlošanai pēc to iezīmēm. Tā kā redaktorā, salīdzinājumā ar citiem izplatītiem grafiskajiem redaktoriem, prezentācijas un domēna struktūras ļoti atšķiras, nepieciešams netriviāls atbilstību mehānisms.

In the paper "Presentation and domain conformity in graphical ontology editor" author explains how to implement synchronization of presentation and OWL 2 domain in OWLGrEd editor. OWL 2 domain has been added to OWLGrEd editor to visualize large ontologies and visualize objects by labels. Presentation and domain conformity mechanism could be very complex because of structure difference in presentation and OWL 2 domain.
Presentation and domain conformity in graphical ontology editor
Keywords: Datorzinātne