Darba izpildi prognozējošie psiholoģiskie raksturlielumi atsevišķās darba jomās - Berga, Linda (Latvijas Universitāte, 2023)
Šī pētījuma mērķis bija noskaidrot, kādi individuālie psiholoģiskie raksturlielumi, izņemot kognitīvās spējas, prognozē darba izpildi mūsdienās, kas tika pārbaudīti divās izlasēs. Pirmajā izlasē- vadītāju, klientu apkalpošanas un pārdevēju un administratīvā atbalsta izlasē – darba izpildi prognozē neatlaidība un profesionālās intereses, specifiski, konvencionālās, uzņēmīgās un sociālās intereses. Otrajā izlasē – informācijas un komunikāciju tehnoloģijas speciālistu izlasē –darba izpildi prognozē neatlaidība, uzņēmīgās profesionālās intereses un pretošanās pārmaiņām, specifiski, rutīnas meklēšana. Darba zinātnisko nozīmību papildina adaptētas metodes un divi izveidoti instrumenti – piespiedu izvēļu personības aptauja un profesionālo interešu aptauja Latvijā.

This dissertation aimed to establish the relationship between non-cognitive predictors of job performance in various employee samples. In two employee samples, the non-cognitive predictors of job performance were tested. In the first sample – client support and sales, administrative support specialists, and managers – job performance was predicted by grit and vocational interests, specifically conventional, enterprising, and social interests. In the second sample – information and communication technology specialists – grit, routine seeking, and enterprising interests were predictive of job performance. Additionally, two instruments for the dissertation were created, namely, the Latvian questionnaire of vocational interests and Latvian multi-dimensional forced-choice personality inventory, and four instruments were adapted.
Promocijas darbs
Keywords: Psiholoģija; Sociālā psiholoģija; Social psychology