Blockchain tehnoloģijā balstītu sistēmu izveide ar Ethereum - Ļevenčiks, Mihails (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba mērķis ir Ethereum decentralizētas programmatūras platformas pētīšana. Darbā tiek pētītas tehnoloģijas uz kurām balstās decentralizētās programmatūras platforma, programmatūras izstrādes process tajā un platformas stiprās un vājās puses. Darba praktiskajā daļā, tiek izveidots decentralizētas kopfinansēšanas sistēmas prototips Ethereum platformā.

Goal of paper is Ethereum decentralized software examination. Technologies on which decentralized software platforms are made, software development processes within them and strengths and weaknesses of a decentralized platform are examined. In the practical part of the paper decentralized crowdfunding system prototype is developed on Ethereum platform.
Development of system based on Blockchain technology using Ethereum
Keywords: Datorzinātne; Blockchain tehnoloģija; Ethereum platforma; decentralizēta programmatūras platforma; kopfinansēšanas sistēma