Latvijas komercbanku elektroniskie pakalpojumi - Jarčenko, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbam ir izvēlēts temats “Latvijas komercbanku elektroniskie pakalpojumi”. Latvijas komercbanku elektroniskie pakalpojumi atrodas straujas attīstības stadijā, tāpēc pēc diplomdarba autora domam šīs temats ir aktuāls. Diplomdarbā ir aprakstīti attālinātie banku pakalpojumi, riski, saistītie ar elektroniskiem pakalpojumiem, bankomāti un to iespējas, plaši aprakstīts par maksājumu kartēm un to darbību. Diplomdarbā ir izvērtēta Starpbanku automatizētās maksājumu sistēmas (SAMS) darbība un Latvijas Bankas loma maksājumu apstrādē. Kā arī diplomdarbā tika veikts trīs vadošo komercbanku internetbanku pakalpojumu salīdzinājums, tika apskatīti attālināto bankas pakalpojumu problēmas un izvirzīti priekšlikumi. Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas komercbanku elektronisko pakalpojumu analīzi, izstrādāt priekšlikumus Latvijas komercbankām elektronisko pakalpojumu funkcionēšanas uzlabošanai.

“Electronic services of the Latvian Commercial banks” is a chosen theme for final research paper. Because Electronic services in Latvian Commercial banks are in a process of active development, the theme, in author opinion, is relevant. The research paper describes banking distance services and related risks, Machines of Automatic money Transfer and their functions. The research paper covers functions of payment systems between the banks and role of the Bank of Latvia in processing payment. A comparison of three leading commercial banks internet banking services is also evaluated in the research paper. Distance Banking services problems examined and ideas for improvement are stated. The goal of the research paper is to provide ideas for improvement to Latvian commercial banks regarding improvement in electronic services functioning.
Electronic services of the Latvian Commercial banks
Keywords: Vadībzinātne