Kvalitātes vadība pašvaldībās un perspektīva nākotnē - Bajinskis, Jānis Sarmis (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī pētījuma tēma ir “Kvalitātes vadība pašvaldībās un perspektīva nākotnē” Ņemot vērā kvalitātes vadības sistēmu popularitāti valsts iestādēs, ir jāaplūko, vai tās ir tik pat aktālas arī pašvaldībās. Autors kā galveno šī pētījuma mērķi izvirzīja nepieciešamību analizēt vai pašvaldības, kurās ir ieviesta kvalitātes vadības sistēma arī turpina to pilnveidot. Galvenie uzdevumi bija aplūkot kurās pašvaldībās ir izstrādātas kvalitātes vadības sistēmas, kurās pašvaldībās ir iegūti ISO 9001 standarta sertifikāti, kā arī jāveic vienas pašvaldīas papildus izpēte. Lai to veiktu efektīvi, tika izvirzīti vairāki indikatori. Šī pētnieciskā darba rezultātos tika iegūts, ka izvēlētā pašvaldība pastāvīgi turpināja ieviest kvalitātes vadības sistēmu un pilnveidot vidi kvalitātes nodrošināšanai nākotnē. Papildus autors nāca pie secinājuma, ka šīm pašvaldībām, kas ir ieviesušas kvalitātes vadības sistēmas, ir jākļūst par līderiem, lai kvalitātes vadība kļūtu par katras pašvaldības sastāvdaļu.

Theme of this research paper is “Municipal quality management and perspective for future”. As the popularity of quality management in public sector rises it is very important to look into the situation with municipal bodies and their connection to quality management. As the main goal of this research paper author stated necessity to analyse if municipal bodies who implement quality management systems in their organisation keep developing them. Main objectives that had to be looked at. Which municipalities have implemented quality management system? Which municipalities have acquired ISO 9001 quality standart certification? Detailed analysis of one municpality. For the detailed analysis author uses specific indicators. In the result of this paper, author came to conclusion that municipality continues to develop quality management system and environment for it’s development. Author added that these municipalities, that did implement the quality management system have to become leaders, so that quality management is implemented in every municipality in Latvia.
Municipal quality management and perspective for future
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Kvalitātes vadība; Latvija; Pašvaldības; Liepāja