Lilitas tēls mūsdienu krievu literatūrā kā liktenīgās sievietes reprezentācija - Kočengina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbs ir veltīts Lilita tēlas pētījumam kā fatālas sievietes reprezentācija mūsdienu krievu literatūrā. Darbs sastāv no trīm nodaļām. Pirmajā nodaļā ir aplūkota fatālas sievietes tēla koncepcija zinātniskajā literatūrā. Otrajā nodaļā ir aplūkota fatālas Lilitas tēls daiļliteratūrā un mūsdienu literatūrā. Trešajā nodaļā ir aplukota Lilita tēls ka fatālas sievietes reprezentācija uz piecpadsmit mūsdienu krievu literatūras darba piemēriem, kas ir publicēti literatūras interneta projektā “Žurnāles zāle”. Autors pievērš īpašu uzmanību mūsdienu raksturīgajām īpašībām attēlojumam Lilitias fatālas tēlā. Pētījums var ieinteresēt filologus un kulturologus, kas nodarbojas ar attīstības tendences pētījumu fatālas Lilitas tēlam mūsdienu krievu literatūrā, kā arī pētniekus genderas problemātikas sfērā.

This Master thesis is dedicated to the study of the Lilith image as a representation of the femme fatale in modern Russian literature. The following study consists of three chapters. The first chapter deals with the concept of the image of a femme fatale in scientific literature. The second chapter examines the image of the Lilith as femme fatale in scientific and contemporary literature. The third chapter considers the image of Lilith as a representation of the femme fatale on the example of fifteen works of Russian modern literature, taken from the literary Internet project “The Journal Hall”. The author pays special attention to the characteristics of the modern representation of the fateful Lilith. The study may be interesting to philologists and culturologists who are studying the trends in the development of the image of the fatal Lilith in Russian modern literature, as well as researchers in the field of gender issues.
The Image of Lilith in the Modern Russian Literature as the Representation of the Femme Fatale
Keywords: Filoloģija; fatāla sieviete; tēls; Lilita; reprezentācija; mūsdienu krievu literatūra