Starptautisko ķīmijas olimpiādžu uzdevumu elektronisko risināšanas iespēju izpēte - Veldre, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2016)
Starptautisko ķīmijas olimpiāžu uzdevumu elektronisko risināšanas iespēju izpēte. Veldre K., darba vadītājs doc. Dr. ķīm. Jāzeps Logins. Bakalaura darbs, 52 lappuses, 24 attēli, 4 tabulas, 22 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darba literatūras apskatā īsi aprakstīta starptautisko ķīmijas olimpiāžu vēsture, un olimpiādes noteikumi, sniegts ieskats par mācību priekšmetu olimpiāžu lomu skolēna personības attīstībā un analizētas vairākas e-vides uzdevumu risināšanai. Darba praktiskajā daļā veikta novada olimpiādes treniņuzdevumu, atlases kontroldarba uz Baltijas valstu ķīmijas olimpiādi un 2015. gada starptautiskās ķīmijas olimpiādes uzdevumu pārvēršana elektroniskajā formā. Dažādos aspektos vērtēta pāreja no rakstiski risināmiem uzdevumiem uz e-vidē risināmiem uzdevumiem.

Study of computer-assisted problem solving for International Chemistry Olympiads. Veldre K., supervisor doc. Dr.chem. Jāzeps Logins. Bachelor’s thesis, 52 pages, 24 figures, 4 tables, 22 literature references. In Latvian. History of International Chemistry Olympiads has described in theoretical part of this project as well as regulations of IChO and influence of science Olympiads on school students personal development and various e-studies media for problem solving are described in literature part of this research project. Practical part of this work consists of electronically solvable problems of preparatory tasks for regional olympiad, preliminary round for Baltic chemistry olympiad and International chemistry olympiad 2015. Transition from student handwriting in problem solving to electronically solvable problems is evaluated in different aspects.
Study of computer-assisted problem solving for International Chemistry Olympiads
Keywords: Pedagoģija; IChO; BChO; Ķīmijas olimpiādes; uzdevumu risināšana elektroniskā formā; skolēnu olimpiādes