Mobila bezvadu diagnostikas sistēma autotransportam - Avotiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2008)
IT industrijai arvien vairāk attīstoties, palielinās tās ietekme arī uz citām industrijām. Šī darba ietvaros aplūkošu problēmas auto remonta industrijā. Par vienu no problēmām ar ko saskaras automašīnu remonta industrijas pārstāvji ir, ka nevar pilnībā diagnosticēt automašīnas defektus, ja defekts ir neregulārs, jeb ir nepieciešams instruments, kuru varētu ievietot automašīnā, lai sekotu līdzi tās atsevišķu mezglu darbībai, jo esošās diagnostikas sistēmas ir stacionāras vai daļēji mobilas. Šo problēmu es risinu, izveidojot sistēmu, ar kuru var attālināti novērot automašīnas mezglu darbību un iegūtos datus pārsūta uz ārēju datu savācēj-serveri, kur pēc tam tos ir iespēja analizēt. Šī darba ietvaros es izpētu iespējas realizēt sistēmas vienu moduli, kas pēta viena veida automašīnas mezglu – reostatu (simulējot droseles potenciometru). Iegūtie rezultāti: ir izveidots viens modulis un izmēģināts laboratorijas apstākļos, iegūtie dati atspoguļoti ar Microsoft Excel datu analīzes rīkiem.

As IT industry is developing its influence on others industries are increasing. In this work I will inspect problems in auto maintenance industry. One of the problems that come into light in auto maintenance industry is, it is impossible to fully defect auto, if auto automobile defects are irregular, or if needed instrument, that can be placed in auto, to fallow different automobile nodes. I will look into this problem while making system that will allow observe automobiles nodes and will send all data to external data gatherer- server, where data can be analyzed afterwards. In this work I will explore possibilities that will enforce one system module that is researching one type of automobile nodes – rheostat (while stimulating baffler potentiometer). Acquired results are one made module that is tested in laboratory environment and data analysis was made by using Microsoft Excel data representing tools.
Mobile wireless diagnostic system for vehicles
Keywords: Datorzinātne