Elektrotransporta ekonomiskā izdevīguma analīze. - Vozņesenska, Džūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienu pasaule attīstās ļoti strauji – ienāk arvien jaunas tehnoloģijas un uzlabojas un pilnveidojas jau esošās. Dzīvojot šodien, mums ir jādomā arī par nākotni, kas paliks mūsu pēcnācējiem – cik daudz un kādi resursi paliks, kāda būs vide. Viens no lielākajām pasaules problēmām ir siltumnīcas efekts – intensīva oglekļa dioksīda emisija. Visvairāk šo problēmu rada transportlīdzekļi, tādēļ arī daudzas pasaules valstis sāk risināt šo problēmu tieši ar transportlīdzekļu nozari. Pētījuma mērķis ir noskaidrot vai elektriskais transports ir ekonomiski izdevīgs. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darba autoram ir jāsameklē, jāiepazīstas un jāapstrādā pieejamā informācija, kā arī jāveic analīze, par to vai elektriskais transportlīdzeklis ir iedzīvotājiem izdevīgs. Atslēgas vārdi: elektriskais transports, SVID analīze, daudzkritēriju analīze, izdevīgums.

Modern world is developing very rapidly - new technologies are being created, while existed ones are being enhanced and improved. Living today, we must consider the future for our descendants: how much and what resources will remain, what the environment will be. One of the biggest problems in the world is the greenhouse effect (global warming) - extensive carbon dioxide emissions. This problem, mostly, is caused by vehicles, so, in many countries around the world, people started to tackle this problem, starting directly from the motor vehicle industry. Thesis aim is to clarify economic benefits of the electrical transport. To achieve this goal, author needs to find, consider and process the available information; also an analysis should be carried out, to prove if an electric vehicle is beneficial to the people. Key words: electrical vehicles, SWOT analysis, multi-criteria analysis, efficiency.
Economic efficiency analysis of electric vehicles.
Keywords: Vadībzinātne