Saskarsmes barjeru ietekme uz aprūpes kvalitāti valsts un privātajā ārstniecības iestādē - Babre, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs „Saskarsmes barjeru ietekme uz aprūpes kvalitāti valsts un privātajā ārstniecības iestādē”. Darba mērķis: Noskaidrot māsu un pacientu viedokli par saskarsmes barjeru ietekmi uz aprūpes kvalitāti valsts un privātajā ārstniecības iestādē. Izmantota literatūra par saskarsmes barjeru ietekmi uz veselības aprūpes kvalitāti valsts un privātajā ārstniecības iestādē. Pētījumā pielietota Miras Estrinas Levainas (Myra Estrine Levine) māszinību teorija par enerģijas saglabāšanu pacientam, kura saistīta ar jēdzienu adaptācija un izskaidro savstarpējo mijiedarbību starp māsu un pacientu. Izmantota kvantitatīvā pētījuma metode, statistiskā datu analīze, izvēlēts pētījuma instruments anketa divās respondentu grupās – māsu un pacientu. Darba ieguvums – atziņa, ka māsu un pacientu viedoklis par saskarsmes barjeru ietekme uz aprūpes kvalitāti atšķiras valsts un privātajā ārstniecības iestādē. Darba noslēgumā apkopoti iegūtie rezultāti, izdarīti secinājumi.

Masters paper „Impact of Communication Barriers on Healthcare Quality in State and Private Medical Institutions”. The aim of the paper: clarify nursing and patient views of communication barriers on healthcare quality in state and private medical institutions. The author examined literature on the impact of communication barriers on healthcare quality in state and private medical institutions. This study includes nursing study theory by Myra Estrine Levine on conservation of energy within the patient. This model for nursing is related to the term adaption and explains the interaction between the nurse and the patient. In order to reach the given aim, the author applied quantitative research method: a questionnaire for too respondent groups – nurses and clients. The main conclusion of this study is that the impact of communication barriers on healthcare quality differs among state and private medical institutions. The author concludes this study with a summary of the acquired results.
Impact of Communication Barriers on Healthcare Quality in State and Private Medical Institutions
Keywords: Medicīna; saskarsmes barjeras; aprūpes kvalitāte; valsts iestāde; privātā iestāde