RenPy spēles izstrāde - Koržeņevska, Evelina (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba “Ren’Py spēles izstrāde” mērķis ir izstrādāt pilnvērtīgu spēles produktu vizuālās novelēs formātā, izmantojot Ren’Py dzinēju. Darba ietvaros tiek veikta šī dzinēja iespēju, tā rīku un funkcionalitātes izpēte, tai skaitā interaktīvu dialogu un sazarotu sižeta līniju veidošana. Papildus tiek izstrādātas un pievienotas funkcijas, kas uzlabo spēles dinamiku, tās aizrautību un spēlētāja iesaisti. Galvenā uzmanība tiek pievērsta spēles scenārija loģikas, vizuālās komponentes un lietotāja interfeisa izstrādei. Rezultāts ir pabeigts spēles projekts, kas demonstrē apgūto tehnoloģiju izmantošanu un radošu pieeju izstrādei.

The aim of the qualification "Ren’Py game development" is to develop a complete game product in visual novel format using the Ren’Py engine. The work involves exploring the capabilities of the engine, its tools and functionality, including the creation of interactive dialogues and branching storylines. In addition, features are developed and added to improve the dynamics of the game, its excitement and player engagement. The main focus is on the development of the game's scenario logic, visual component and user interface. The result is a complete game project that demonstrates the use of the technologies learned and a creative approach to development.
RenPy game development
Keywords: Datorzinātne; Ren’Py; Vizuāla novele; Spēle; Izstrāde