Konfigurācijas pārvaldība banku sistēmās - Kļaviņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā aprakstīta bankas, kas atrodas Latvijā, informācijas sistēmas labojumu izstrādes un pārvaldības procedūra. Īpaša vērība pievērsta procedūras aprakstam un problēmām, kas saistītas ar labojumu izstrādi. Darbā aprakstīts vispārīgs labojumu izstrādes un pārvaldības modelis un parādīts konkrēts labojumu izstrādes un pārvaldības procesa piemērs. Labojumu procedūras izpētes rezultātā izstrādāts rīks, kurš uzlabo un atvieglo labojumu izstrādes un pārvaldības procesu. Darbā atspoguļota autora divu gadu pieredze sarežģītas banku sistēmas izstrādē un labojumu procedūras lietošanā, kā rezultātā radušies ierosinājumi labojumu procedūras uzlabošanā.

The Bachelor's Paper deals with development and management of information system of bank, located in Latvia. Special attention is turned to procedure description and problems, which associated with emendation development. There is general description of emendation development and management model and showed concrete example of emendation development and management process in the paper. In the result of emendation process research is developed a tool, which improves and facilitates development process. The paper describes authors two year experience in emendation development of complex bank system and emendation procedure use, which results to suggestions of emendation development procedure improvement.
Configuration management of bank systems
Keywords: Datorzinātne