Teiču purva noteces regulēšanas ietekme uz gruntsūdens līmeni - Galeja, Klinta (Latvijas Universitāte, 2010)
Pētījumā atspoguļota purva noteces regulēšanas ietekme uz gruntsūdens līmeni. Iespaidīgo meliorācijas darbu rezultātā Teiču purva teritorijā ir izveidots blīvs nosusināšanas grāvju tīkls, līdz ar to ir pastiprināta ūdens notece no purva. Lai to novērstu, uz grāvjiem nepieciešams būvēt aizsprostus, kas aizkavē noteci. Pētījuma mērķis ir novērtēt gruntsūdens līmeņu izmaiņas pie grāvjiem dažādos noteces apstākļos Teiču purvā. Pētījuma gaitā tika veikti gruntsūdens līmeņu mērījumi četros novērošanas urbumu profilos (16 urbumos) 9 mēnešu garumā, katram profilam izveidots sezonāls gruntsūdens līmeņu griezums un ģeoloģiskais griezums, analizētas gruntsūdens līmeņu izmaiņas dažādos noteces apstākļos, ņemot vērā nokrišņu daudzumu Darba kopējais apjoms ir 39 lappuses, tajā skaitā 28 attēli un izmantotās literatūras saraksts, kurš satur 19 publicētos darbus un 9 nepublicētos materiālus. Darbam pievienoti 2 pielikumi uz 7 lapām. Atslēgas vārdi: Gruntsūdens līmenis, monitorings, purva notece, Teiču purvs.

The current study describes influence of Teiči mire run-off control on groundwater level. In Teiči mire area has been created a dense network of drainage ditches of impressive result of reclamation work, so the water can run-off from the mire more intensely. To avoid the run-off from the mire, dams on the ditches have to be built. The purpose of research is to evaluate changes in groundwater levels at different run-off conditions in Teiči mire. During the study the measurement of groundwater levels in four observation profiles (16 ports) was conducted for 9 months, a seasonal ground water levels section and geological section, was prepared for each profile, the groundwater level variations had been analyzed for different run-off conditions, considering amount of the rainfall. The total volume of the thesis is 39 pages, including 28 figures and the literature list, which contains 19 published papers and 9 non-published materials. There are attached two appendages on 7 pages. Key words: groundwater level, run-off, monitoring, Teiči mire.
Influence of Teiči mire run-off control on groundwater table
Keywords: Ģeoloģija