Darba algas sistēmas salīdzinājums Latvijā un Igaunijā - Millere, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba „Darba algas sistēmas salīdzinājums Latvijā un Igaunijā” mērķis ir izpētīt Latvijas un Igaunijas darba algas sistēmas, lai izstrādātu priekšlikumus Latvijas darba algas sistēmas pilnveidošanai. Diplomdarbā ir izpētīti Latvijas un Igaunijas normatīvie dokumenti, ekonomiskā literatūra, nodokļu konsultantu ieteikumi, kā arī novērtēti aprēķinu ietekmējošie rādītāji. Diplomdarba pētījuma gaitā autore konstatēja, ka darba algas uzskaites sistēma ir cieši saistīta gan ar likumdošanu, gan ar cilvēku uztveri. Darba autore izstrādāja priekšlikumus, kā pilnveidot Latvijas darba algas sistēmu, lai uzlabotu Latvijā strādājošo darbinieku materiālo situāciju. Darba apjoms ir 66 lpp., tajā ietvertas 11 tabulas, 4 attēli un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: darba alga, nodokļi, salīdzināšana, aprēķini, Latvija, Igaunija

Diploma’s thesis “Comparison of Pay Systems Latvia and Estonia” purpose is to analyze pay (wages) systems in Latvia and Estonia and define proposals for Latvian pay system improvement. Diploma’s thesis contains study of regulatory laws in Latvia and Estonia, economical literature, recommendations of tax consultants and evaluation of indicators, which affects calculations of wages. Finally author comes to conclusion that pay calculation system is closely related not only to laws and regulations but also to perception of it. Author made some proposals for pay system improvement in Latvia for making pay system more financially advantageous for employees in Latvia. Diploma’s thesis consists of 66 pages; it contains 11 tables, 4 figures and 3 annexes. Key words: pay system, salary, wages, taxes, comparison, calculation, Latvia, Estonia.
Comparison of Pay Systems Latvia and Estonia
Keywords: Ekonomika; darba alga; nodokļi; salīdzināšana; aprēķini; Latvija