Paaugstināta riska objektu potenciālā riska novērtējums Latvijā - Kurmahere, Inese (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darbā “Paaugstināta riska objektu potenciālā riska novērtējums Latvijā” ir apskatīta paaugstināta riska objektu identifikācija un uzņēmumu potenciālā riska ietekmes zonas uz apkārtējo vidi un cilvēkiem matricas veidā. Darba gaitā veikta paaugstināta riska objektu radītā potenciālās slodzes novērtējums, izmantojot ALOHA datorprogrammu. Darbā apkopota uzņēmumu individuālā riska novērtējumi, sociālā riska aprēķini un izveidota paaugstināta riska objektu sociālā riska matrica. Pētījums parādīja, ka pēdējo piecu gadu laikā ir mainījies paaugstināta riska objektu skaits un to riska slodzes novērtējums.

The Master’s thesis “Potential Risk Assessment of Higher Risk Objects in Latvia“ examines the identification of the higher risk objects and influence of the potential risk threat zones to environmental and people in the form of matrix. During the research was assessed the potential amount of work (load) of the higher risk objects under cover of the ALOHA software system. The Master’s thesis complies the industrial risk assessments, the social risk calculation and models the social risk matrix of the higher risk objects. The results of study suggest a conclusion that the quantity (number) higher risk objects and assessment to the risk amount of work (load) have been changing during last five years.
Potential Risk Assessment of Higher Risk Objects in Latvia
Keywords: Vides zinātne