Slāpekli saturošu savienojumu hidrofīlās mijiedarbības likumsakarības šķidruma hromatogrāfijā (HILIC) režīmā - Hmeļņickis, Juris (Latvijas Universitāte, 2010)
Promocijas darbā noskaidrota dažādu parametru ietekme uz slāpekli saturošo savienojumu izdalīšanas laikiem HILIC režīmā. Darbā tika izstrādāta mildronāta un tā piemaisījumu hromatogrāfiskā analīzes metode farmaceitiski aktīvās vielas kvalitātes pārbaudei.

The influence of various parameters on retention time of nitrogen containing compounds in HILIC mode was investigated. In the doctoral research studies a new liquid chromatographic quantitative method for the determination of mildronate and its impurities was developed. Validated method is applied for the quality control of mildronate as pharmaceutically active substance.
Hydrophilic interaction relationships in HILIC mode liquid chromatography of nitrogen containing compounds
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Ķīmija; Hromatogrāfiskā analīzes metode; Mildronāts; Promocijas darbs