Konjugētu dibenz[b]selenofēnu un selenolopiridīnu sintēze un pārvērtības - Vasiļjeva, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2011)
Konjugētu bibenz[b]selenofēnu un selenolopiridīnu sintēze un pārvērtības. Vasiļjeva J., zinātniskais vadītājs vad. pētnieks Dr. ķīm. Arsenjans P., Maģistra darbs. 64 lappuses, 12 attēli, 4 tabulas, 115 literatūras avoti. Latviešu valodā. BIBENZ[b]SELENOFĒNS, SELENOLOPIRIDĪNS, SELENAZOLOPIRIDĪNS, STILLE ŠĶĒRSSAMETINĀŠANĀS REAKCIJA Darbā ir izstrādātas piemērotas metodes bibenz[b]selenofēna, selenolopiridīna un selēnazolopiridīna atvasinājumu sintēzei. Literatūras apskatā apkopota informācija par benz[b]tiofēnu, tienopiridīnu un selenolopiridīnu iegūšanas metodēm laika periodā no 1947. līdz 2011. gadam.

Synthesis and transformations of conjugated bibenzo[b]selenophenes and selenolopyridines. Vasiljeva J., Supervisor senior researcher Dr. chem. Arsenyan P., Master’s thesis, 64 pages, 12 figures, 4 tables, 115 literature references. In Latvian. BIBENZO[b]SELENOPHENE, SELENOLOPYRIDINE, SELENAZOLO-PYRIDINE, STILLE CROSS-COUPLING REACTION Suitable methods for the preparation of bibenzo[b]selenophenes, selenolopyridines and selenazolopyridines were developed. Literature about synthesis of benzothiophenes, thienopyridines and selenolopyridines for the period from 1947 to 2011 is reviewed.
Synthesis and transformations of conjugated dibenzo[b]selenophenes un selenolopyridines
Keywords: Ķīmija