Sociālā mārketinga būtība un efektivitāte sociālās reklāmas kampaņas "Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!" analīzes kontekstā - Mikuļiča, Tamāra (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Sociālā mārketinga būtība un efektivitāte sociālās reklāmas kampaņas „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” analīzes kontekstā.” Pētnieciska problēma ir CSDD reklāmas kampaņas “Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” komunikācijas īpatnības un auditorijas attieksme pret to. Darba apjoms – 50 lapas. Darbam ir deviņas daļas. Komunikācijas zinātņu aspektā, darbs skar tādas sfēras, kā sociālāis mārketings, reklāmas efektivitāte; psiholoģija. Bakalaura darbā tiks izmantoti 3 pētījuma metodes: 1.reklāmas kampaņas „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” analīze pēc Fleja un Bērtona pieejas. 2.auditorijas anketēšana, kas palīdzes noskaidrot auditorijas attieksmi pret reklāmas kampaņu, vai respondenti uzskata, ka šī kampaņa ir efektīva un spēj ietekmēt autovadītājus izvairīties no ātruma pārsniegšanas. 3. 2 fokuss grupas. Lai noteiktu reklāmas kampaņas „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” TV un radio reklāmas efektivitāti, kādas emocijas tās izraisa tiks veiktas 2 fokuss grupas. Lai iegūtu pēc iespējas dažādākus viedokļus, veicošu fokuss grupas ar atšķirīgiem dalībniekiem: pirmās fokuss grupas diskusijā piedalīsies autovadītāji, otrajā – pasažieri. Mēģināšu noteikt auditorijas attieksmi pret kampaņu. Plānotie bakalaura darba rezultāti. Pēc bakalaura darba izstrādāšanas tiks noteikts vai reklāmas kampaņa „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” ir efektīva un, vai tā ir sasniegusi noteiktus mērķus, vai kampaņa spēj uzrunāt mērķauditoriju, pārliecinot autovadītājus nepārsniegt ātrumu, un kontrolēt savu emocionālo stāvokli, pārvarēt ātruma viltības. Atslēgvārdi: Sociālais mārketings, efektivitāte, reklāma.

A bachelor work theme is „Essence of social marketing and efficiency in an analysis context of the social advertising campaign "Speed. Mortaly sly. Be more clever!". A research problem is communication features of CSDD advertising campaign "Speed. Mortaly sly. Be more clever!" and audience attitude to it. The volume of the Bachelor paper is 50 pages. The Bachelor paper consists of nine chapters. In the aspect of communication sciences, work touches such spheres, as a social marketing, advertising efficiency; psychology. Bachelor at work 3 research methods will be used: 1. advertising campaign "Speed. Mortaly sly. Be more clever!" analysis after Fleja and Bērtona approach; 2. audience questionnaire, which to find out helpers audience attieksmi against an advertising campaign, whether respondents suppose, that this campaign is effective and can to influence drivers to deviate from rapid exceed. 3. 2 focus groups. Let the advertising campaign "Speed. Mortaly sly. Be more clever!" TV and radio advertising efficiency, some emotions they cause will be executed a 2 focus groups. Let obtain more various points of view after possibility, executing focus groups with different participants: first focus in a group discussion will participate drivers, in the second - passengers. Will try to determine audience attitude to the campaign. After bachelor work produce will be certain or advertising campaign "Speed. Mortaly sly. Be more clever!" it is effective and, whether it has arrived at certain aims, whether a campaign can apply target audience, convincing drivers to unexceed rapid, and control its emotional position, to overcome rapid cunnings. Key words: Social marketing, efficiency, advertising.
Essence and efficiency of the social marketing in a context of analysis of the social advertising campaign "Speed. Mortaly sly. Be more clever!"
Keywords: Komunikācijas zinātne