Emocionālā inteliģence un organizācijas efektivitāte - Motte, Santa (Latvijas Universitāte, 2016)
Emocionālajai inteliģencei ir liela nozīme organizācijas efektīvai darbībai, tomēr tai netiek pievērsta pietiekami liela uzmanība. Darba mērķis ir noskaidrot kā tieši vadītāju emocionālās inteliģences līmenis var ietekmēt organizācijas efektivitāti, kā arī noskaidrot vispārējo emocionālās inteliģences līmeni starptautisko uzņēmumu vadītāju vidū. Darba uzdevums ir noteikt, kuras no emocionālajām inteliģences prasmēm vadītājiem piemīt vismazāk un būtu jāattīsta. Rezultāti rāda, ka vadītājiem ir problēmas ar paškontroli, komunikāciju, empātijas trūkumu, un spēju saskatīt darbiniekos potenciālu.

Despite the fact that emotional intelligence has a big impact on organizational effectiveness leaders doesn’t pay enough attention to it. The purpose of this paper is to find exactly how leaders emotional intelligence can impact organizational effectiveness and also find general level of emotional intelligence between leaders from international corporations. The task of this paper is to identify which of the emotinal intelligence skills are more difficult to find in managers and should be developed. The results show that managers has a problems with self-control, comunication, lack of empathy and skill to saw potential in others.
Emotional Intelligence and Organizational Effectiveness
Keywords: Ekonomika; emocionālā inteliģence; organizācijas efektivitāte; efektīva vadība; vadības process; emocionālās/sociālās prasmes