Web bāzēta lietotāja interfeisa izveide MYSQL datu bāzu vadības sistēmai - Daugerts, Pauls (Latvijas Universitāte, 2006)
Lielākajai daļai datu bāžu ir interfeiss, kas ļauj aplūkot datubāzes datus - izfiltrējot tos pēc dotajiem parametriem, vai arī izveidojot kaut kādu statistiku par tiem. Šajā darbā tiek apskatīta iespēja veidot datubāzes interfeisu izmantojot vairākas programmēšanas valodas, tehnikas: XHTML, PHP, JavaScript, AJAX. Darba sākumā tiek apskatīta teorija par programmēšanas valodām, tehnikām, kuras tiks izmantotas šajā darbā. Praktiskajā daļā ir aprakstīts programmas veidošanas gaita no prasību definēšanas līdz reālai programmai.

Almost all databases have its interface, which allow you to look on the data of database when you make search with variables what you have given, or if you make some statistics about them. This work looks on the chance to make database interface using many of programming languages: XHTML, PHP, JavaScript, and AJAX. In the start of the work I look on theoretic about programming languages and technologies, which will be used in this work. In the practical part I describe the programming engineering process.
Web Based User Interface Development for MYSQL Data Base Management System
Keywords: Datorzinātne