Iepirkumu procesa vadīšanas pilnveidošana Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos - Kronentāls, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2017)
Latvijā sabiedrība uz publiskajiem iepirkumiem raugās ļoti skeptiski un tam ir vairāki izskaidrojumi. Pirmais ir tas, ka publisko iepirkumu sfēra ir ļoti sarežģita un cilvēkiem, kuri ar to ikdienā nenodarbojas, tiem ir sajūta, ka šajā jomā ir bardaks un ka neviens šo jomu tā kārtīgi nekontrolē. Otrais ir tas, ka iedzīvotāji vairs netic valdībai un līdz ar to lielai daļai valsts iestādēs strādājošiem, jo iedzīvotājiem ir priekšstats, ka iepirkumos valda liela korupcija. Šajā bakalaura darbā autors izanalizēs vai iedzīvotaju priekšstats ir pareizs, cenšoties iedziļināties iepirkumu vadīšanas norisei un iepirkumu vadīšanas pilnveidošanai Nacionālo bruņoto spēku iepirkumu sistēmā, koncentrējoties uz decentralizētajiem iepirkumiem, kur, pēc autora domām, varētu būt vislielākā nesakārtotība. Atslēgas vārdi: publiskais iepirkums, decentralizētie iepirkumi, Nacionālo bruņoto spēku iepirkumu sistēma, iepirkumu analīze, decentralizēto iepirkumu posmi.

Latvian society is very sceptical to public procurements and there is many reasons for that. First one is that scope of public procurements is very complicated for the most of people which don’t work with that for the money. They have the feeling procurement system in Latvia is a mess and nobody is controling this scope. The second is that our society don’t believe in our government anymore and thereby the most for them who works for the government, because they feel that big corruption is in there. In this bachelor author will analyze if society is right, and author will go into procurements management and what is to improve in National armed forces of Latvia putting the concentration to decentralized procurement system where could be the biggest mess. Keywords: public procurements, decentralized purchases, procurement system for National armed forces of Latvia, the analyses for purchasing, the stages of decentralized purchases.
Procurement Process Management Improvement in National Armed Forces of Latvia
Keywords: Vadībzinātne; Publiskais iepirkums; Decentralizētie iepirkumi; Nacionālo bruņoto spēku iepirkumu sistēma; Iepirkumu analīze; decentralizēto iepirkumu posmi