Pamatlīdzekļu uzskaite,to būtiba un analīze SIA "VEGA STIVIDORS" - Čučukina, Marina (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba darba tēma – „Pamatlīdzekļu uzskaite, to būtība un analīze SIA „Vega Stividors””. Darbs sastāv no 72 lappusēm, darbā ir 22 tabulas, tam pievienoti 10 pielikumi. Diplomdarba rakstīšanā izmantoti 37 literatūras avoti. Darba mērķis ir analizēt SIA „Vega Stividors” pamatlīdzekļu uzskaiti. Darba uzdevumi: 1. Raksturot SIA „Vega Stividors”, tā darbību un analizēt finanšu rezultātus; 2. Izpētīt pamatlīdzekļu uzskaites reglamentējošos normatīvos aktus; 3. Izpētīt pamatlīdzekļu uzskaites organizācijas teorētisko pamatojumu; 4. Izpētīt pamatlīdzekļu uzskaites organizāciju SIA „Vega Stividors”; 5. Analizēt SIA „Vega Stividors” pamatlīdzekļu izmatošanas efektivitātes analīzi. Dplomdarbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek raksturota SIA „Vega Stividors”, tā darbība un darbības virzieni, kā arī analizēti uzņēmuma finanšu rādītāji. Otrajā nodaļā tiek pētīti LR likumi un citi normatīvie akti, kas reglamentē pamatlīdzekļu uzskaiti. Trešajā nodaļā pētīti pamatlīdzekļu uzskaites organizācijas teorētiskie aspekti – pamatlīdzekļu būtība, novērtēšana, nolietojums, pārvērtēšana, inventarizācijas, izslēgšana un ilgtermiņa ieguldījumi pamatlīdzekļos. Ceturtajā nodaļā izpētīta pamatlīdzekļu uzskaite SIA „Vega Stividors”, tiek analizēti SIA „Vega Stividors” pamatlīdzekļu izmantošanas intensitātes un efektivitātes rādītāji, kā arī veikta pamatlīdzekļu kustības un tehniskā stāvokļa analīze. Diplomdarba rakstīšanas gaitā gūtās atziņas formulētas secinājumos un doti priekšlikumi. Atslēgvārdi: pamalīdzekļi, finanšu rādītāji, (finanšu) pārskati.

Diploma works thesis is “Fixed Assets Accounting, their essence and analysis in "Vega Stividors", Ltd.”. Diploma work consists of 72 pages, 22 tables and 10 appendixes are included in the Paper. For the development of the Paper 37 sources of information had been used and attached X appendixes. Goal of diploma work – to make an analysis of fixed assets accounting in “Vega Stividors”, Ltd. To achieve the goal of the paper the following objectives are set: 1. To describe in company and analyze financial status of “Vega Stividors”, Ltd.; 2. To study legislation and other normative acts, which regulate the fixed assets accounting; 3. To study the theory about fixed assets accounting; 4. To study organization of fixed assets accounting in “Vega Stividors”, Ltd.; 5. To analyze the status of fixed assets in “Vega Stividors”, Ltd. Diploma work consists of 4 chapters. The first chapter characterizes business activities of “Vega Stividors”, Ltd. and gives analysis of financial status in “Vega Stividors” Ltd. The second chapter provides information about legislation and other regulations, which regulate the fixed assets accounting. The third chapter gives the description of accounting of fixed assets. The author studies the essence, evaluation, depreciation, revaluation, inventory, liquidation of fixed assets and long – term deposits. The fourth chapter tells about organization of fixed assets accounting in “Vega Stividors”, Ltd. And analyzes fixed assets accounting in “Vega Stividors”, Ltd. The conclusion contains ideas obtained during the research and proposals. Keywords: fixed assets, financial results, (financial) statements.
„Ltd „VEGA STIVIDOR” asset management, its essence and analysis”
Keywords: Ekonomika