Revīzijas kvalitātes kontroles standartu attīstība un izpilde Latvijā - Aizsils, Arturs (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma – „Revīzijas kvalitātes kontroles standartu attīstība un izpilde Latvijā”. Maģistra darba mērķis – pamatojoties uz speciālo literatūru, iegūtajiem datiem, pieredzi, analizēt revīzijas kvalitātes kontroles standartu attīstību un prasību izpildi Latvijā, izstrādāt ieteikumus un sniegt priekšlikumus attiecībā uz veicamajām papildu darbībām revīzijas prakses problēmjautājumos, sekmējot vienotas izpratnes veidošanos par revīziju kvalitātes kontroles nozīmi. Maģistra darba izstrādes laikā tika secināts, ka revīzijas kvalitātes kontrole ir cēlusi revīziju kvalitāti, revīzijas kvalitātes kontrole ir saistīta ar revīzijas prakses kapacitāti attiecībā uz revidentu kvalifikāciju, konsultācijām, pārraudzības procesiem. Atslēgvārdi: Revīzija, kvalitātes kontrole, personāls, darba uzdevuma izpilde, pārraudzība.

The title of the master’s thesis work – „Development and accomplishment of the Audit quality control standards in Latvia”. The aim of the master’s thesis work is based on special literature, obtained data, experience, analysing the development and accomplishment of the Audit quality control standards in Latvia, providing solutions and proposals for additional activities regarding audit practice’s issues, promoting common understanding of the importance of audit quality control. During development of the master’s thesis work it has been concluded that the audit quality control has improved the quality of audits, audit quality control is related with the audit firm’s capacity regarding auditors' qualification, consultation, monitoring processes. Keywords: Auditing, Quality Assurance, Human resources, Engagement performance, Monitoring.
Development and accomplishment of the Audit quality control standards in Latvia
Keywords: Ekonomika