Kā organizācijas kultūra ietekmē darba produktivitāti. - Rjabova, Karīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Mūsdienās pastāv liela konkurence starp uzņēmumiem, patērētājiem lielā piedāvājuma un alternatīvu dēļ, tādējādi uzņēmumi nepārtraukti cenšas uzlabot savu sniegumu un palielināt darbinieku produktivitāti un efektivitāti, lai paaugstinātu peļņas un apgrozījuma rādītājus. Viens no nozīmīgiem faktoriem, kas ietekmē darbinieku efektivitāti, ir organizācijas kultūra darba vietā, jo tā aptver plašus organizācijas aspektus – misiju, motivācijas sistēmas, vizuālo iekārtojumu, autoritātes struktūras u.c. Pētījuma mērķis ir noteikt to kādā līmenī un veidā organizācijas kultūra ietekmē darbinieku efektivitāti un snieguma kvalitāti. Empīriskā pētījuma par organizācijas vizuālo aspektu, precīzāk, darba vides iekārtojumu rezultāti norāda uz to, ka pastāv sakarība starp organizācijas kultūras vizuālajiem aspektiem un darbinieka produktivitāti.

Nowadays there is big competition between companies and because of the huge amount of supply and alternatives that the consumer has, companies try to improve their performance and increase employee productivity and efficiency to increase profit and turnover. One of the most important factors that affects employee efficiency is organizational culture at their workplace as it affects many different aspects of the organization – mission, motivation systems, office layout, authority structures, etc. Goal of this study is to determine on which level un how much organizational culture affects employee efficiency and quality of their performance. The results of the empirical study about organizations visual aspect (work environment layout) effect on efficiency show that there is a connection between office layout and employee productivity.
How organizational culture affects work productivity.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; organizācijas kultūra; darba efektivitāte; kvantitatīvs pētījums; empīrisks pētījums; darba vietas iekārtojums