Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības potenciālās sekas uz Lielbritānijas ekonomikas būtiskākajiem rādītājiem un valūtas tirgu - Vītoliņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā “Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības potenciālās sekas uz Lielbritānijas ekonomikas būtiskākajiem rādītājiem un valūtas tirgu” tiek identificēti vairāki potenciālie Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības scenāriji un to iespējamās sekas uz Lielbritānijas ekonomiku un valūtas tirgu. Darbā tiek noskaidroti galvenie izstāšanās scenāriji, arī tas, ko Lielbritānija no tiem iegūs un zaudēs, kā arī ekonomiskās sekas, ko katrs no šiem scenārijiem atstās. Darbā tiek analizēts Lielbritānijas ekonomikas stāvoklis un pētīts, kādu ietekmi uz to atstājis ir referendums par izstāšanos no Eiropas Savienības. Tāpat tiek analizēta Londonas kā pasaules finanšu centra nozīme un apskatīts, kādas sekas uz to varētu atstāt izstāšanās no Eiropas Savienības. Tiek veiktas arī ekspertu intervijas, kuras palīdz identificēt potenciālo notikumu attīstību un izstāšanās ietekmi uz ekonomiku.

The Bachelors thesis “United Kingdom’s exit from European Union potential effect to United Kingdom’s most significant economic indicators and money market” identifies multiple scenarios how United Kingdom leaves European Union and their potential effect on its economy and money market. This paper identifies main scenarious and their benefits and losses, as well as economical consequences, that these scenarious will do. This paper analyses situation of United Kingdom’s current economy and investigates, what effect has the referendum for leaving the European Union left. This paper also analyses the financial center of London, as a worlds financial center, and what consquences would it suffer if United Kingdom left European Union. There also will be conducted expert interviews, which will help to identify potential development of events and what effect would the leaving of European Union have on economy.
United Kingdom's exit from European Union potential effect to United Kingdom's most significant economic indicators and money market
Keywords: Ekonomika; Lielbritānija; Brexit; Eiropas Savienība; Valūtas tirgus; Finanšu centrs