“Normalitātes paredzamās lūzuma vietas” no tā dēvētās Y paaudzes perspektīvas, par piemēru ņemot Jana Oles Gerstera filmu “Oh Boy” un Jura Poškus “Kolka Cool” - Dātava, Dace (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir normalitātes paredzamās lūzuma vietas no Y paaudzes perspektīvas par piemēru ņemot filmu Oh Boy un Kolka Cool. Bakalaura darba ietvaros tiek aplūkots kā tiek definētas paaudzes, to raksturojums un arī Jūrgena Linka normālisma teorija. Jūrgens Links pēta dažādus procesus un sabiedrības struktūras, pētot kā tieši tiek noteiktas normalitātes robežas aiz kurām sākas anormalitāte un kādi faktori ir noteicošie šo robežu nopraušanā. Normālisma teorija tiek pielietota analizējot filmas Oh Boy un Kolka Cool scēnas, mēģinot noteikt kā tajās tiek producēta normalitāte, kā arī Y paudzes perspektīvu, salīdzinot ar citām paaudzēm, par pamatu ņemot paaudžu teoriju un to raksturojumu dažādos avotos.

The theme of the bachelor thesis is the expected normality fracture places from Generation Y perspective following the example of the film Oh Boy and Kolka Cool. Within the framework of the bachelor thesis it is seen how the generations are defined, their characteristics and the normalismus theory of Jürgen Link too. Jürgen Link is exploring different processes and societial structures, studying how exactly are determined the boundaries of normality behind which the anormality begins and which are the decisive factors to limit the boundaries. Normalismus theory is applied to the analysis of the film Oh Boy and Kolka Cool scenes, trying to determine, how the normality is produced, as well as Generation Y perspective compared to other generations on the basis of generational theory and the characteristics of different sources.
Expected Normality Fracture Places from so called Generation Y Perspective Following the Example of the Film “Oh Boy” from Jan Ole Gerster and “Kolka Cool” from Juris Poškus
Keywords: Valodniecība; normālisma teorija; paaudze Y; normalitātes robežas; filmas analīze