Obligātuma princips Kriminālprocesā - Herberga, Rūta (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir “Obligātuma princips kriminālprocesā”. Obligātuma princips būtisks kriminālprocesa nozares pamatprincips, kas sadarbojoties ar citiem kriminālprocesa pamatprincipiem, palīdz nodrošināt Kriminālprocesa likumā izvirzīto mērķi. Darba uzdevumi ir apskatīt obligātuma principa jēgu un mērķi. Vērtēta obligātuma principa nodrošināšanu praksē, analizējot Kriminālprocesa likumā paredzētos principa ierobežojumus, un veikt obligātuma un liederīguma principu salīdzinājums, vērtējot to pozitīvos un negatīvos aspektus.

Theme of the Bachelor’s thesis is “Legality principle in Criminal Procedure law”. The Legality principle is one of the fundamental principles of criminal procedure which working together with other principles to reach the aim of Criminal procedure. The tasks of the thesis are to understand the reason and aim of legality principle, to analyze the exceptions of legality principle said in Criminal Procedure law, to make comparisons between the legality principle and opportunity principle.
Legality principle in Criminal procedure law
Keywords: Juridiskā zinātne; obligātuma princips; lietderīguma princips; kriminālprocesa uzsākšana; krimināprocesu nepieļaujošie apstākļi; maznozīmīgs noziedzīgs nodarījums