Digitalizācijas process Eiropas Savienībā: Itālijas gadījums - Fontanini, Chiara (Latvijas Universitāte, 2018)
Digitalizācija ir izveidojusi ievērojami svarīgas pārmaiņas, kas Eiropas Savienībai un tās dalībvalstīm ir jāpieņem. Itālija tās digitālo procesu un prasmju vērtējumā ir zemāk par jebkuru citu ES dalībvalsti, tieši tāpēc šī situācija ir jāmaina un strauji jāuzlabo. Šī maģistra darba galvenais izvirzītais mērķis ir noteikt digitālizācijas svarīguma un ietekmes lomu Eiropā un Itālijā, lai atrastu iemeslus, kāpēc Itālija pēc šī kritērija ir viszemāk, salīdzinot ar pārējām ES dalībvalstīm, kā arī lai izdomātu un piedāvātu uzlabojumus Itālijas respondentu digitālajām prasmēm. Šī pētījuma rezultāts parāda, cik ES ir nepieciešami un svarīgi būt ne tikai digitālai, bet tikpat svarīga ir arī tās vēlme būt tādai. Lai Itālija, kuru DESI novērtēja ļoti zemu, varētu pilnveidoties digitālajā sfērā, ir nepieciešama papildus komunikācija un resursi. Jāmin arī, ka itāliešu respondentu digitālās prasmes ir ļoti zemas, neskatoties uz faktu, ka viņi zin, cik svarīgas ir šīs prasmes un to pielietošana.

Digitalisation is an important change that EU and its MSs need to face. Italy is behind respect other states in digital processes and skills. Nevertheless, improvements must be done in Italy. The aim of this master thesis is to is to determine the importance digitalization in Europe and Italy, to find reasons why Italy is behind compared to other MSs, to provide suggestions for improvements to make an assessment of Italian respondents’ digital skills. The outcome of the research shows the necessity for EU to be digital as well as its will to be digital. Furthermore, Italy, which ranked very low by DESI could improve digitally with more communication and resources. Finally, digital skills of Italians’ respondents are low, even though they know digital skills’ importance.
The Digitalization Process in European Union: The Case of Italy
Keywords: Ekonomika; Digital Europe; Digital Italy; Connectivity; Digitalization; Digital Skills